Dzień(s)
:
Godzina(y)
:
Minut(y)
:
Sekund(y)

Zapisy trwają tylko do 23.02.2023!

Wiedza i najlepsze chęci nie wystarczą, by skutecznie pomagać pacjentom w problemach z odżywianiem.
Zbuduj z pacjentem dobrą relację, a Twoja praca zacznie przynosić efekty i sprawiać Ci radość.
Zapisz się na 2-godzinne warsztaty i dowiedz się
Jak prowadzić pacjenta psychodietetycznie?
⭐10 WAŻNYCH zasad⭐
Dołącz teraz za jedyne
170 zł
97 zł!
START już 23 lutego o 18:00!
Czy pamiętasz swoją pierwszą konsultację?
A może wszystko jeszcze przed Tobą?
Jakby nie było, w końcu przychodzi ten moment, kiedy do Twojego gabinetu wchodzi pacjent… I myślisz sobie:
Ok… Na to mnie nie przygotowywano!
Na studiach uczysz się, jak dobierać zalecenia, zdiagnozować problem, szukać najlepszych rozwiązań.
👉 A czy ktoś uczył Cię, jak sprawić, by pacjent chciał to wszystko wprowadzić w życie?
W rzeczywistości wizyty rzadko przebiegają książkowo. Zgłaszają się do Ciebie ludzie, nie przypadki czy jednostki chorobowe. Każdy pacjent jest inny, żyje w określony sposób, ma swoje nawyki, osobowość, historie, serce i całą gamę emocji.
Szybko przekonujesz się, że wiedza i najlepsze chęci to za mało, by skutecznie pomagać.
Co robić, gdy nie idzie Ci praca z pacjentem?
Wróć do podstaw.
Żadna z technik nie zadziała, jeśli nie zbudujesz z pacjentem odpowiedniej relacji.
Przyjdź na warsztat i poznaj
⭐10 ważnych zasad, dzięki którym Twoja praca z pacjentem będzie bardziej efektywna i satysfakcjonująca.⭐
DLACZEGO WARTO?
Poznasz 10 ważnych zasad, dzięki którym Twoja praca z pacjentem będzie bardziej efektywna i satysfakcjonująca.
Zadbasz, by pacjent czuł się dobrze za swoim odżywianiem, zarówno poziomie fizycznym, jak i psychicznym.
Określisz, jakie obszary Twojej praktyki są dla Ciebie satysfakcjonujące, a które wymagają „doszlifowania”.
Co w programie?
- Zasady, dzięki którym pomożesz pacjentowi odnaleźć motywację do zmiany.
- Charakterystyka modelu pracy z pacjentem skupionego na procesie kształtowania nawyków.
- Zasady, o których nie możesz zapomnieć, aby nie zaszkodzić pacjentowi.
- Jak dbać o własny komfort w pracy z pacjentem i zapobiegać wypaleniu zawodowemu.
Dla kogo jest to szkolenie?
- Dla wszystkich specjalistów zajmujących się zdrowiem, którzy chcą podnieść swoje kompetencje w pracy z pacjentem i pomagać w sposób skuteczny i komfortowy.W szczególności dla dietetyków, lekarzy, psychologów, psychoterapeutów i innych specjalistów, chcących wykorzystywać w swojej pracy psychodietetykę.

INFORMACJE ORGANIZACYJNE
Dostęp do platformy szkoleniowej
Znajdziesz na niej dostęp do szkolenia na 120 dni! Jeśli nie posiadasz na niej konta, założymy je za Ciebie w dniu zakupu szkolenia.
Imienny certyfikat
Doceniamy Twój zapał do nauki.
Na naszej platformie znajdziesz imienny certyfikat, potwierdzający Twoje uczestnictwo w szkoleniu.
Nagranie i materiały
Kupując nagranie szkolenia, otrzymujesz także materiały PDF, które ułatwią Ci przyswajanie wiedzy. Śmiało możesz je pobrać i wydrukować i wrócić do nich kiedy tylko zechcesz!
KTO POPROWADZI SZKOLENIE?
Jestem psychologiem, absolwentką studiów podyplomowych z psychodietetyki i szkoły warsztatu psychologicznego. Od wielu lat pełnię funkcję kierowniczki merytorycznej studiów z psychodietetyki na Uniwersytecie SWPS we Wrocławiu i Katowicach. Zajmuję się psychologią jedzenia również naukowo, pracując w międzynarodowych projektach naukowych. Na tej podstawie uzyskałam tytuł doktora w dziedzinie psychologia.
Jestem jedną z pierwszych osób, które w Polsce zajmowały się psychodietetyką. Od początku swojej praktyki zadaję sobie pytanie, jak w pracy z pacjentem łączyć wiedzę z dietetyki i psychologii. Mam w tym zakresie sprawdzone strategie postępowania i doświadczenie, którym chętnie podzielę się z Tobą podczas szkolenia. Przez 11 lat pracy spotkałam bardzo wielu pacjentów i poznałam różne historie. Chętnie dzielę się nimi, by zaprezentować Ci, jak zastosować dane narzędzia czy techniki w praktyce.
dr Anna Januszewicz
CO O NAS MÓWIĄ?

Dr Januszewicz to specjalistka, która zajmowała się psychodietetyką, zanim to było modne! Szkolenia są pełne nie tylko wiedzy, ale i doświadczenia. Dostajesz w 100% sprawdzone informacje i narzędzia, które pozwolą Ci skuteczniej pracować z pacjentem i wspierać go w realizacji celów.
Ułożyć to dietę to jedno, a zadziała tylko wtedy, gdy pacjent będzie chciał z niej korzystać. Szkolenie nauczyło jak mądrze wspierać pacjenta w dążeniu do celu bez tworzenia presji.
Monika Ciesielska
www.drlifestyle.pl

To najlepsza decyzja zawodowa, która pomoże Ci pracować z efektami w obszarze zmian zachowań żywieniowych podopiecznych na zdrowsze. Bardzo dużo praktycznej wiedzy, wiele wskazówek i gotowych “schematów” postępowania w konkretnych przypadkach.
Zdecydowanie jako specjalista jestem efektywniejsza, mam większą świadomość, jak wspierać ludzi w procesie zmiany, dzięki temu mam lepsze wyniki pracy.
Co najważniejsze, wiem, jak to zastosować w praktyce, i to jest największą wartością. Polecam każdemu!
Magda Słota
www.dietazglowa.pl


Jeśli jesteś dietetykiem i na co dzień pracujesz z pacjentami, to Twoja najnowsza wiedza medyczna i największe chęci pomocy mogą nie dawać oczekiwanego rezultatu. Z pomocą przychodzi wiedza psychologiczna, która dostarcza zrozumienia działania ludzkiej psychiki w obliczu zmian nawyków żywieniowych. Połączenie tych dwóch kompetencji — wiedzy dietetycznej i psychologicznej pozwala na efektywną pracę z pacjentami.
Dzięki wiedzy i znajomości technik psychologicznych wiem, w jaki sposób docierać do pacjenta, tak, aby to pacjent czuł sprawczość w podejmowanych przez niego działaniach.
Wiedza psychologiczna dała mi więcej empatii i zrozumienia dla pacjenta. Pozwoliło mi to pomagać w sposób życzliwy i efektywny.
Monika Prusaczyk
www.dietazglowa.pl

Z całą pewnością warto zainwestować w tego typu wiedzę. Szczególnie gdy zależy Ci na dobrej współpracy z pacjentem, opartej na szacunku, wzajemnym zaufaniu, akceptacji i empatii. Często w dłuższej terapii specjalistom może brakować pomysłów na to jak wpłynąć na pacjenta, któremu nie idzie zmiana nawyków np. żywieniowych. Dzięki wiedzy przekazywanej przez Instytut Psychodietetyki możesz dowiedzieć się, jak sobie z tym radzić, by móc skutecznie wspierać swoich podopiecznych.
Magdalena Żalińska
Lekarka

Mnóstwo istotnej wiedzy praktycznej i teoretycznej, możliwość omawiania trudniejszych obszarów pracy z klientem pod kątem jego wyborów żywieniowych i pomocy w tym zakresie, spotkania z klientami na żywo, omawianie pułapek w pracy z klientem, dobre narzędzia do stosowania w praktyce. Czas spędzony w fajnym gronie ludzi z pasją i chcących dzielić się doświadczeniem i wiedzą.