NAGRANIE SZKOLENIA:

Dieta planetarna w insulinooporności

Czas trwania: 3 godziny zegarowe
Dostęp na: 3 miesiące
Materiały: TAK
Imienny certyfikat: TAK
Prowadząca: dr hab. Katarzyna Zabłocka-Słowińska

 

opis szkolenia

Nagranie szkolenia jest przeznaczone dla pacjentów borykających się z insulinoopornością oraz ich rodzin – wszystkich tych, którym insulinooporność nie jest obca i chcieliby poprawić jakość swojej diety i diety swoich najbliższych, a także zadbać o środowisko. 

Podczas warsztatu odbyła się cześć webinarowa dotycząca zagadnień związanych z insulinopornością, fleksitarianizmem, zasadami budowania zdrowych nawyków. Rozważymy suplementację określonymi składnikami pokarmowymi. 

W części warsztatowej będziemy pracować na przykładowych posiłkach i modyfikować je tak, by jak najbardziej odzwierciedlały zalecenia żywieniowe diety fleksitariańskiej w insulinooporności. Nauczymy się, m.in.:

 – jak prawidłowo komponować dietę w insulinooporności uwzględniając  energetyczność i zawartość makroskładników i mikroskładników pokarmowych;

 – jak poprawiać indeks glikemiczny produktów;

 – jak zapewnić odpowiednią podaż białka roślinnego w diecie;

Bloki tematyczne

  • Insulinooporność – definicja, czynniki ryzyka, powikłania.
  • Wpływ modyfikacji stylu życia na zmniejszanie ryzyka wystąpienia i postępu insulinooporności. 
  • Zalecenia dietetyczne w insulinooporności. 
  • Suplementacja diety w inulinooporności.
  • Fleksitarianizm – nurt łączący swobodę w żywieniu z zasadami diety roślinnej.
  • Z troską o nasze zdrowie i planetę – wpływ diety planetarnej na zdrowie i środowisko.
  • Zagrożenia płynące z nieprawidłowo zbilansowanej diety planetarnej w insulinooporności.

dla kogo dedykowane jest szkolenie?

  • Dla osób zainteresowanych dietą fleksitariańską, dla osób borykających się z insulinoopornością lub, u których w rodzinie występuje insulinooporność. 
  • Dla wszystkich, którym bliska jest troska o planetę i chcieliby zredukować ilość spożywanego mięsa, ale nie wiedzą, jak to zrobić, mają wątpliwości co do jakości swojej diety.

dołącz do uczestników!

Dostęp na 3 miesiące:

170 zł

informacje organizacyjne

Dostęp do platformy szkoleniowej

Znajdziesz na niej dostęp do szkolenia przez 3-msc! Jeśli nie posiadasz na niej konta, założymy je za Ciebie w dniu zakupu szkolenia. 

h

Imienny certyfikat

Doceniamy Twój zapał do nauki.
Na naszej platformie znajdziesz imienny certyfikat, potwierdzający Twoje uczestnictwo w szkoleniu.

Nagranie i materiały

Kupując nagranie szkolenia, otrzymujesz także materiały PDF, które ułatwią Ci przyswajanie wiedzy. Śmiało możesz je pobrać i wydrukować i wrócić do nich kiedy tylko zechcesz!

osoby prowadzące

dr hab. Katarzyna Zabłocka-Słowińska

Doradca żywieniowy, farmaceuta

Adiunkt w Katedrze i Zakładzie Bromatologii i Dietetyki Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu, aktywny członek Polskiego Towarzystwa Dietetyki, w którym pełni funkcję sekretarza Oddziału Wrocławskiego. Autorka publikacji o zasięgu krajowym i międzynarodowym, głównie z zakresu oceny stanu odżywienia i sposobu żywienia pacjentów onkologicznych oraz diabetologicznych, a także interakcji pomiędzy lekami a składnikami pożywienia i suplementami diety. 

Od 2006 roku udzielała poradnictwa dietetycznego pacjentom onkologicznym, a następnie rozpoczęła praktykę z osobami z nadwagą i otyłością oraz z cukrzycą typu 2. Zalecenia żywieniowe i dotyczące zmiany stylu życia zawsze dostosowuje do indywidualnych potrzeb i trybu życia pacjenta, opierając się na rzetelnych danych, potwierdzonych naukowo.

dołącz do uczestników!

Dostęp na 3 miesiące:

170 zł

Polecane szkolenia:

Zadaj nam pytanie!

Nie chcesz pisać? Zadzwoń!

📞 533 102 112