NAGRANIE SZKOLENIA:
Dieta planetarna w insulinooporności
Czas trwania: 3 godziny zegarowe
Dostęp na: 3 miesiące
Materiały: TAK
Imienny certyfikat: TAK
Prowadząca: dr hab. Katarzyna Zabłocka-Słowińska
opis szkolenia
Nagranie szkolenia jest przeznaczone dla pacjentów borykających się z insulinoopornością oraz ich rodzin – wszystkich tych, którym insulinooporność nie jest obca i chcieliby poprawić jakość swojej diety i diety swoich najbliższych, a także zadbać o środowisko.
Podczas warsztatu odbyła się cześć webinarowa dotycząca zagadnień związanych z insulinopornością, fleksitarianizmem, zasadami budowania zdrowych nawyków. Rozważymy suplementację określonymi składnikami pokarmowymi.
W części warsztatowej będziemy pracować na przykładowych posiłkach i modyfikować je tak, by jak najbardziej odzwierciedlały zalecenia żywieniowe diety fleksitariańskiej w insulinooporności. Nauczymy się, m.in.:
– jak prawidłowo komponować dietę w insulinooporności uwzględniając energetyczność i zawartość makroskładników i mikroskładników pokarmowych;
– jak poprawiać indeks glikemiczny produktów;
– jak zapewnić odpowiednią podaż białka roślinnego w diecie;
Bloki tematyczne
- Insulinooporność – definicja, czynniki ryzyka, powikłania.
- Wpływ modyfikacji stylu życia na zmniejszanie ryzyka wystąpienia i postępu insulinooporności.
- Zalecenia dietetyczne w insulinooporności.
- Suplementacja diety w inulinooporności.
- Fleksitarianizm – nurt łączący swobodę w żywieniu z zasadami diety roślinnej.
- Z troską o nasze zdrowie i planetę – wpływ diety planetarnej na zdrowie i środowisko.
- Zagrożenia płynące z nieprawidłowo zbilansowanej diety planetarnej w insulinooporności.
dla kogo dedykowane jest szkolenie?
- Dla osób zainteresowanych dietą fleksitariańską, dla osób borykających się z insulinoopornością lub, u których w rodzinie występuje insulinooporność.
- Dla wszystkich, którym bliska jest troska o planetę i chcieliby zredukować ilość spożywanego mięsa, ale nie wiedzą, jak to zrobić, mają wątpliwości co do jakości swojej diety.
dołącz do uczestników!
Dostęp na 3 miesiące:
170 zł
informacje organizacyjne
Dostęp do platformy szkoleniowej
Znajdziesz na niej dostęp do szkolenia przez 3-msc! Jeśli nie posiadasz na niej konta, założymy je za Ciebie w dniu zakupu szkolenia.
Imienny certyfikat
Doceniamy Twój zapał do nauki.
Na naszej platformie znajdziesz imienny certyfikat, potwierdzający Twoje uczestnictwo w szkoleniu.
Nagranie i materiały
Kupując nagranie szkolenia, otrzymujesz także materiały PDF, które ułatwią Ci przyswajanie wiedzy. Śmiało możesz je pobrać i wydrukować i wrócić do nich kiedy tylko zechcesz!
osoby prowadzące
dr hab. Katarzyna Zabłocka-Słowińska
Doradca żywieniowy, farmaceuta
Adiunkt w Katedrze i Zakładzie Bromatologii i Dietetyki Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu, aktywny członek Polskiego Towarzystwa Dietetyki, w którym pełni funkcję sekretarza Oddziału Wrocławskiego. Autorka publikacji o zasięgu krajowym i międzynarodowym, głównie z zakresu oceny stanu odżywienia i sposobu żywienia pacjentów onkologicznych oraz diabetologicznych, a także interakcji pomiędzy lekami a składnikami pożywienia i suplementami diety.
Od 2006 roku udzielała poradnictwa dietetycznego pacjentom onkologicznym, a następnie rozpoczęła praktykę z osobami z nadwagą i otyłością oraz z cukrzycą typu 2. Zalecenia żywieniowe i dotyczące zmiany stylu życia zawsze dostosowuje do indywidualnych potrzeb i trybu życia pacjenta, opierając się na rzetelnych danych, potwierdzonych naukowo.
dołącz do uczestników!
Dostęp na 3 miesiące:
170 zł
Polecane szkolenia:
Zadaj nam pytanie!
Nie chcesz pisać? Zadzwoń!
📞 533 102 112