Zobacz powtórkę z webinaru

Jak dobrze inwestować w kalorie? – część I

Nagranie jest dostępne do 8 lipca (godz. 23:59).

Letnia promocja!

Przedłuż dostęp do nagrania webinaru o dwa tygodnie! 
★ Odbierz atrakcyjny rabat na najbliższe szkolenia. 
Oglądaj nagrania z wykupionych szkoleń tak często jak potrzebujesz, dzięki 3-miesięcznemu dostępowi.
Pobierz materiały z wykupionych szkoleń.
★ Odbierz bezpłatny dostęp do pierwszych dwóch części webinaru! 

Jak to zrobić? 
Wykup dostęp do dwóch nadchodzących szkoleń, a w zamian otrzymasz nagrania dwóch pierwszych części wartych 100 zł! 

Prowadząca: dr Anna Januszewicz

SZKOLENIE ONLINE

START: 1 lipca, godz. 18:00

Edukacja żywieniowa w zaburzeniach odżywiania

BLOKI TEMATYCZNE SZKOLENIA:

  • Formułowanie zaleceń żywieniowych dla osób z zaburzeniami odżywiania.
  • Czynniki wpływające na akceptowalność zaleceń żywieniowych u osób z zaburzeniami odżywiania.
  • Psychologiczne techniki wspomagające pracę z pacjentem na etapie budowania i wdrażania planu zmian żywieniowych.
  • Rola dietetyka, psychologa i innych osób wspierających we wprowadzaniu i utrzymywaniu zmiany.
  • Wskazówki dla osób bliskich – jak na co dzień wspierać osobę chorą i motywować do realizacji zaleceń, na ile wskazana jest ścisła kontrola posiłków i masy ciała ze strony bliskich, a kiedy taka kontrola ma negatywny wpływ itp.  
Prowadząca: dr Magdalena Golachowska

SZKOLENIE ONLINE

START: 6 lipca, godz. 18:00

Dieta i styl życia w zaburzeniach tarczycy

BLOKI TEMATYCZNE SZKOLENIA:

  • Budowa, rola oraz funkcjonowanie tarczycy.
  • Różne czynniki zaburzające pracę gruczołu tarczowego.
  • Przyczyny, diagnostyka, objawy i zalecenia żywieniowe i stylu życia w niedoczynności i nadczynności tarczycy.
  • Szczególne zalecenia żywieniowe i stylu życia w przewlekłym autoimmunologicznym zapaleniu tarczycy (choroba Hashimoto).
Prowadząca: dr Katarzyna Zabłocka-Słowińska

SZKOLENIE ONLINE

START: 10 lipca, godz. 15:00

Dieta fleksitariańska w insulinooporności

BLOKI TEMATYCZNE SZKOLENIA:

  • Insulinooporność – definicja, czynniki ryzyka, powikłania.
  • Wpływ modyfikacji stylu życia na zmniejszanie ryzyka wystąpienia i postępu insulinooporności. 
  • Zalecenia dietetyczne w insulinooporności. 
  • Suplementacja diety w inulinooporności.
  • Fleksitarianizm – nurt łączący swobodę w żywieniu z zasadami diety roślinnej.
  • Z troską o nasze zdrowie i planetę – wpływ diety fleksitariańskiej na zdrowie i środowisko.
  • Zagrożenia płynące z nieprawidłowo zbilansowanej diety fleksitariańskiej w insulinooporności.
Prowadząca: dr Anna Januszewicz

SZKOLENIE ONLINE

START: 29 lipca, godz. 18:00

Kiedy pacjent nie trzyma się diety – psychologiczne strategie ułatwiające realizację zaleceń żywieniowych

BLOKI TEMATYCZNE SZKOLENIA:

  • Jak dostosować sposób pracy z pacjentem do poziomu jego motywacji i jak wzmacniać motywację pacjent, kiedy nie jest ona wystarczająca.
  • Dlaczego niektórzy pacjenci w stresie jedzą nadmiernie, a inni tracą apetyt i jak postępować, kiedy emocje utrudniają realizację zaleceń.
  • Jak pracować z pacjentem, który nie radzi sobie z pokusami żywieniowymi.
  • W jaki sposób postępować z osobami, które „całe życie są na diecie” i naprzemiennie ograniczają się i objadają.
  • Najważniejsze wskazówki dotyczące pracy z pacjentem z zaburzeniami odżywiania.