Naucz się łączyć wiedzę dietetyczną i psychologiczną, by skuteczniej pomagać pacjentom w zmianie nawyków żywieniowych.

Flagowe szkolenia dr Anny Januszewicz 50 % taniej

Czy studia wystarczą, by skutecznie pomagać pacjentom?

Na studiach marzysz, by wreszcie zacząć pomagać. Z wielkim zapałem zaczynasz swoją praktykę, ale szybko mina Ci rzednie…Ta cała wiedza ze studiów to za mało, by pomóc człowiekowi, który siedzi przed Tobą i powierza Ci swój problem. I co teraz?

Nie stój w miejscu! Inwestuj w rozwój zawodowy!

Żeby działać profesjonalnie, trzeba ciągle się rozwijać i podążać za aktualną wiedzą. Wzmacniaj kompetencje, poszerzaj wiedzę, szukaj nowych rozwiązań.

Wszelkie strategie, które sprawią, że będziesz skuteczniej pomagać ludziom, będą jednocześnie pomagać Tobie. To nie tylko pacjenci chcą widzieć efekty! Specjaliści także! By mieć poczucie sensu i satysfakcję z pracy.

Większa wiedza, to większe możliwości działania i większy komfort pracy.

Nie odkładaj rozwoju zawodowego na wieczne nigdy. Teraz jest idealny moment! Możesz kupić pakiety naszych flagowych szkoleń aż 50 % taniej.

Taka okazja się nie powtórzy, po wakacjach ceny naszych szkoleń wzrosną!

Promocja trwa do 25 sierpnia

Pakiet webinarów

  • Jak motywować innych do zmiany nawyków żywieniowych?
  • Szczęśliwy pacjent to szczęśliwy dietetyk
  • 5 pułapek, przez które psychodietetyka nie działa

Dostęp do nagrań na rok!

150 zł

75 zł

Pakiet Premium

Pakiet webinarów + pakiet szkoleń

Dostęp do nagrań na rok!

787 zł

350 zł

Pakiet szkoleń

  • Kiedy pacjent nie trzyma się diety – psychologiczne strategie ułatwiające realizację zaleceń żywieniowych
  • Jak pomóc pacjentowi budować zdrową relację z jedzeniem
  • Praca z pacjentami z zaburzeniami odżywiania w ujęciu psychodietetycznym

Dostęp do nagrań na rok!

637 zł

318,50 zł

Pakiet webinarów zawiera

Jak motywować innych do zmiany nawyków żywieniowych?

Cena regularna: 50 zł

Z tego webinaru dowiesz się:

    • Jakie błędy popełniamy, motywując innych do zmiany
    • Po czym poznać, że pacjent jest gotowy do pracy nad swoimi nawykami
    • Jak rozmawiać z pacjentem o zdrowiu w sposób skuteczny i niewyczerpujący
    • Na czym polega rozmowa w duchu Dialogu Motywującego
    • Jakie techniki można wykorzystać, aby obudzić w ludziach motywację do zmiany

Szczęśliwy pacjent to szczęśliwy dietetyk

Cena regularna: 50 zł

Z tego webinaru dowiesz się:

    • W jaki sposób pracować z ludźmi, aby nie tylko doradzać im, co powinni jeść, ale pomagać w budowaniu zdrowej relacji z jedzeniem
    • Jak motywować pacjentów do zdrowego odżywiania bez wywoływania zbędnego napięcia (u siebie i u pacjenta)
    • Poznasz 5 ważnych zasad, dzięki którym Twoja praca z pacjentem będzie bardziej efektywna i satysfakcjonująca

5 pułapek, przez które psychodietetyka nie działa

Cena regularna: 50 zł

Z tego webinaru dowiesz się:

    • Od czego zależy utrzymanie efektów odchudzania
    • Czy samokontrola zawsze psuje relację z jedzeniem
    • Jak połączyć planowanie z elastycznością
    • Dowiesz się, dlaczego teoria nie działa w praktyce i co zrobić, żeby działała
    • Poznasz 5 pułapek, w które często wpadają specjaliści psychodietetyki i dowiesz się, jak ich uniknąć

Pakiet szkoleń zawiera

Kiedy pacjent nie trzyma się diety – psychologiczne strategie ułatwiające realizację zaleceń żywieniowych

Cena regularna: 170 zł

Z tego szkolenia dowiesz się:

    • Jak dostosować sposób pracy z pacjentem do poziomu jego motywacji 
    • Jak wzmacniać motywację pacjenta, kiedy nie jest ona wystarczająca
    • Dlaczego niektórzy pacjenci w stresie jedzą nadmiernie, a inni tracą apetyt
    •  jak postępować, kiedy emocje utrudniają realizację zaleceń
    • Jak pracować z pacjentem, który nie radzi sobie z pokusami żywieniowymi
    • W jaki sposób postępować z osobami, które „całe życie są na diecie” i naprzemiennie ograniczają się i objadają
    • Najważniejsze wskazówki dotyczące pracy z pacjentem z zaburzeniami odżywiania

Jak pomóc pacjentowi budować zdrową relację z jedzeniem

Cena regularna: 170 zł

Z tego szkolenia dowiesz się:

    • Kiedy porady żywieniowe mogą prowadzić do pogorszenia relacji z jedzeniem
    • Jak prowadzić edukację i poradnictwo żywieniowe, które służy zdrowiu somatycznemu i psychicznemu
    • Jak postępować z osobami, które „całe życie są na diecie” i naprzemiennie ograniczają się i objadają
    • Jak motywować pacjentów do zmiany nawyków nie popychając ich w stronę nadmiernych restrykcji żywieniowych i zaburzeń odżywiania

Praca z pacjentami z zaburzeniami odżywiania w ujęciu psychodietetycznym

Cena regularna: 297 zł

Z tego szkolenia dowiesz się:

    • Jak formułować zalecenia żywieniowe dla osób z zaburzeniami odżywiania i pracować z nieracjonalnymi przekonaniami na temat diety
    • Czynniki wpływające na akceptowalność zaleceń żywieniowych u osób z zaburzeniami odżywiania
    • Psychologiczne techniki wspomagające pracę z pacjentem na etapie budowania i wdrażania planu zmian żywieniowych
    • Rola dietetyka, psychologa i innych osób wspierających we wprowadzaniu i utrzymywaniu planu zmiany
    • Wskazówki dla osób bliskich – jak na co dzień wspierać osobę chorą i motywować do realizacji zaleceń, na ile wskazana jest ścisła kontrola posiłków i masy ciała ze strony bliskich, a kiedy taka kontrola ma negatywny wpływ

Kto prowadzi szkolenia?

dr Anna Januszewicz

Założycielka Instytutu Psychodietetyki. Psycholożka, specjalistka psychodietetyki. Pracowniczka naukowa i wykładowczyni Uniwersytetu SWPS. Kierowniczka studiów podyplomowych z psychodietetyki na Uniwersytecie SWPS we Wrocławiu i Katowicach.

Od 2009 roku pracuje z osobami, które mają trudności w kontroli zachowań żywieniowych.

Realizuje zespołową, interdyscyplinarną praktykę. Pracę z pacjentem opiera o analizę mechanizmów odpowiedzialnych za występowanie problemu, wykorzystanie metod potwierdzonych przez naukę i holistyczne spojrzenie na człowieka.

Czy warto? Zobacz co mówią uczestnicy po naszych szkoleniach:

 

 

 

 

 

 

 

 

Zadaj nam pytanie!

Chcesz pomagać w sposób skuteczny i bezpieczny?

W szkoleniach znajdziesz konkretną wiedzę i praktyczne wskazówki, które ułatwią Ci pracę z pacjentem nad zmianą nawyków żywieniowych.